خیتاب، غذای اردیبهشتی آذربایجان

خیتاب یکی از غذاهای خاص آذربایجانی هاست که هر ساله در فصل بهار و حوالی اردیبهشت ماه در شهرهای مختلف به روش های متفاوت پخته می شود.

مهدنیوز – خیتاب ، نام یک خوراک خمیری است که داخل آن را با سبزی‌های محلی و خودرو که بیشتر در طبیعت اردیبهشت ماه قابل مشاهده هستند، پر می کنند. در ادامه این غذا را به شکل بقچه یا نیم‌دایره بسته، در روی ساج یا داخل تنور پخته و یا در روغن سرخ می‌کنند.

خیتاب از غذاهای کهن و سنتی سایر اقوام ترک در آسیای میانه و اروپا نیز محسوب می شود.  امروزه در خراسان شمالی، آذربایجان، آناتولی و حتی در اروپای شرقی (گاگائوزیا) ، خیطاب با نام‌های قوطاب، هیتاب، قیطاب و گؤزلَمه معروف و مشهور است.

مواد داخلی خمیر خیتاب می‌تواند متنوع باشد اما مشهورترین آن مجموع خرد شده‌ی سبزی‌های محلی است که تنوع آن نیز بسته به هر سرزمین تفاوت می‌کند.این سبزیجات در هر شهر و روستایی می تواند کاملا متفاوت باشد.

 

 

ارسال نظر