سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در ارزروم گفت: دانشگاه تبریز با توجه به جایگاه و رتبههایی که در رنکینگ جهانی دارد، کمتر شناخته شده است و باید بیش از اینها در برندسازی و معرفی دانشگاه تبریز در منطقه و جهان تلاش شود.
محمد ابراهیمی، سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در ارزروم کشور ترکیه صبح امروز با حضور در دانشگاه تبریز ضمن دیدار با رئیس دانشگاه تبریز، راههای گسترش و توسعه دیپلماسی علم و فنّاوری با کشور همسایه ترکیه مورد بررسی قرار دادند.
حمایت سفارتخانهها و سرکنسولها لازمه توسعه دیپلماسی علم و فنّاوری
صفر نصرالهزاده، رئیس دانشگاه تبریز در این دیدار ضمن خیرمقدم و ابراز خرسندی از حضور سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در ارزروم کشور ترکیه و هیات همراه وی در این دانشگاه گفت: یکی از راهبردهای کلان و مهم دانشگاه تبریز گسترش و توسعه دیپلماسی علم و فنّاوری با کشورهای همسایه و به ویژه با کشور ترکیه است.
وی در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر توسعه دیپلماسی علم و فناوری بهترین وسیله برای توسعه و گسترش ارتباط کشورها و ملتهاست، تصریح کرد: این توسعه دیپلماسی علم و فناوری و گسترش ارتباط بینالمللی با دیگر کشورها میتواند در راستای اجرای طرحهای تحقیقاتی مشترک، تبادل استاد و دانشجو، جذب دانشجویان خارجی، ایجاد گروههای آموزشی و پژوهشی، میزبانی از فرصتهای مطالعاتی، اعطای مدرک مشترک، انتشار نشریات و مقالات مشترک و … باشد.
رئیس دانشگاه تبریز در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به ظرفیت و توانمندیهای این دانشگاه در زمینههای مختلف یادآور شد: این دانشگاه با داشتن ۸۰۰ نفر هیات علمی، ۲۰ دانشکده، بیش از ۲۰ هزار دانشجو، ۴۰۰ آزمایشگاه و کارگاه، چندین قطب علمی و مراکز تحقیقاتی و پردیس علم و فناوری بسترها و زیرساختهای لازم را برای گسترش همکاریهای علمی و پژوهشی با دانشگاههای دیگر کشورها فراهم کرده است.
وی در ادامه ضمن انتقاد از معرفی ضعیف جایگاه و توانمندیهای دانشگاههای کشورمان در منطقه و جهان بیان داشت: امروزه ظرفیتها و توانمندیهای زیادی در دانشگاههای کشورمان و به خصوص در دانشگاههای استان آذربایجانشرقی و به ویژه در دانشگاه تبریز است که متاسفانه به خاطر تبلیغات و معرفی ضعیف، این دانشگاهها ناشناخته ماندهاند.
رئیس دانشگاه تبریز اضافه کرد: با حمایت و کمک سفارتخانهها و سرکنسولهای جمهوری اسلامی ایران در کشورها میتوان توسعه دیپلماسی علم و فنّاوری با کشورهای همسایه و به ویژه با دانشگاههای کشور ترکیه شتاب بیشتری بخشید.
دانشگاه تبریز پیشگام گسترش و توسعه دیپلماسی علم و فنّاوری با کشورهای همسایه
محمد ابراهیمی، سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در ارزروم کشور ترکیه نیز در این دیدار ضمن اظهار خرسندی از حضور در دانشگاه تبریز متذکر شد: با توجه به سوابق، اسناد و مدارک دانشگاه تبریز در مقایسه با سایر دانشگاههای کشورمان پیشگام گسترش و توسعه دیپلماسی علم و فنّاوری با کشورهای همسایه و به ویژه با دانشگاههای کشور ترکیه بوده است.
وی در ادامه ضمن اعلام حمایت و پشتیبانی از دانشگاه تبریز در توسعه و ارتباط با دانشگاههای کشور ترکیه، افزود: دانشگاه تبریز از دانشگاههای بزرگ و قدیمی ایران است که با توجه به ظرفیتهایش و همجواری با کشور ترکیه بسترهای لازم برای گسترش همکاریهای علمی و فناوری با دانشگاههای ترکیه و به خصوص شهر ارزروم فراهم است.
سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در ارزروم در ادامه افزود: دانشگاه تبریز با توجه به جایگاه و رتبههایی که در رنکینگ جهانی دارد، کمتر شناخته شده است و باید بیش از اینها در برندسازی و معرفی دانشگاه تبریز در منطقه و جهان تلاش شود.
وی خاطرنشان کرد: با جذب دانشجویان خارجی، تبادل استاد، برگزاری دورههای مشترک، حضور در نمایشگاهها، اجرای طرحهای مشترک، برگزاری مسابقات ورزشی و جشنوارههای فرهنگی و هنری می توان به گسترش همکاریهای علمی و دانشگاهی کمک زیادی کرد.
راهاندازی مراکز فناوری و دانش بنیان در دانشگاه تبریز
جلال شیری، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز نیز در این دیدار با تشریح برخی دستاوردهای علمی و پژوهشی این دانشگاه در راستای گسترش دیپلماسی علم و فنّاوری با دانشگاه های ترکیه گفت: دانشگاه تبریز به عنوان یکی از دانشگاههای جامع، برتر و دومین دانشگاه قدیمی بعد از دانشگاه تهران است که با توجه به ظرفیتهای تعاملات خوبی با دیگر دانشگاههای دنیا و به خصوص با دانشگاههای کشور ترکیه دارد.
وی افزود: با توجه به شعار سال «تولید؛ دانشبنیان، اشتغالآفرین» نیز دانشگاه تبریز با راهاندازی مراکز فناوری و دانش بنیان با دانشگاههای کشور ترکیه و دیگر کشورها سعی در گسترش دیپلماسی علم و فنّاوری است.
اجرای موفق فراخوان طرحهای پژوهشی ایران و ترکیه در دانشگاه تبریز
دکتر سعید شجاعی، مدیر همکاریهای علمی و بینالمللی دانشگاه تبریز نیز در این دیدار تقویت گسترش دیپلماسی علم و فنّاوری با دیگر کشورها از جمله راهبردهای کلان این دانشگاه برشمرد و اذعان داشت: دانشگاه تبریز در سالهای اخیر تعاملات و تفاهمنامههای همکاری مشترک زیادی با دیگر دانشگاههای جهان دارد که بیشترین تعداد آن با دانشگاههای کشور ترکیه است که در صدد عملیاتی نمودن این همکاریهای مشترک هستیم.
وی در ادامه با اشاره به اجرای موفق سه فراخوان طرحهای پژوهشی دو کشور ایران و ترکیه با همکاری وزارت عتف و توبیتاک، به نقش اساسی این فراخوانهای در تقویت همکاری دو کشور تاکید و یادآور شد: میزبانی از فرصتهای مطالعاتی اساتید دانشگاههای کشور ترکیه توسط دانشگاه تبریز از جمله یکی دیگر از راههای تقویت همکاری علمی دوکشور است.
مدیر همکاریهای علمی و بینالمللی دانشگاه تبریز در پایان خواهان حمایت و پشتیبانی سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در ارزروم برای تسهیل معرفی توانمندیهای فناورانه و دانش بنیان دانشگاه تبریز در کشور ترکیه شد.
راهاندازی اولین پردیس علم و فناوری در کشور در دانشگاه تبریز
علی پورزیاد، مدیر مرکز رشد و نوآوری دانشگاه تبریز هم در این دیدار با معرفی اجمالی ظرفیت و توانمندیهای مراکز و نوآوری این دانشگاه گفت: با توجه به وجود زیرساختها و افزایش مراکز رشد و نوآوری تخصصی در دانشگاه تبریز اولین پردیس علم و فناوری در کشور در این دانشگاه راهاندازی شد که این ظرفیتها موجب توسعه همکاریهای بینالمللی را فراهم کرده است./فارس