موضوع توسعه صنعت مس مدتی است که به یکی از مباحث ویژه بخش اقتصادی استان آذربایجان شرقی تبدیل شده است توسعه ای که با برکاتی که به همراه خواهد داشت مردم را به بخش صنعت و معدن استان دلگرم می کند به طوری که سوز زمستان کوه های شهرستان ورزقان نیز نمی تواند مانع رشد و پیشرفت این صنعت شود. اکنون پس از سال ها برای اولین بار قرار است در آذربایجان شرقی کاتد مس تولید شود که این موضوع برای استان در بخش معدن اهمیت بسیاری دارد. به گفته معبود عباس زاده مدیر مجتمع مس سونگون با پیشرفت فیزیکی ۹۵ درصدی پروژه تولید مس کاتد از هیپ لیچینگ، این پروژه در اسفند ماه امسال به بهره برداری می رسد.
مهد نیوز – مدیر مجتمع مس سونگون در این زمینه در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: بهره برداری پروژه تولید کاتد مس باعث می شود این پروژه به عنوان یک راهبر، سایر طرح های این مجتمع را توسعه دهد.
معبود عباس زاده با اشاره به اهمیت توسعه صنعت مس در کشور افزود: با اکتشافاتی که انجام شده است در حال حاضر در زمینه ذخایر مس در رتبه پنجم دنیا قرار داریم ولی در تولید وضعیت خوبی نداریم البته تولید مس سونگون نسبت به سال گذشته رشد داشته است.
وی به چشم انداز توسعه شرکت مس اشاره کرد و گفت: قرار است تا پایان سال ۱۴۰۶ یک میلیون تن کاتد در کشور تولید شود که از این میزان ۴۰۰ هزار تن کاتد در مس سونگون تولید خواهد شد.
مدیر مجتمع مس سونگون صنعت مس را یک صنعت استراتژیک و پیشران دانست و افزود: صادرات محصولات صنایع مس ارزاوری بسیار زیادی دارد.
عباس زاده ادامه داد: اگر تمام نهادهای متولی به یک توافق در این صنعت برسند این صنعت توسعه می یابد که در این زمینه هدفگذاری یک میلیون تن است و در ادامه این برنامه چشم انداز ملی تا سه میلیون تن خواهد بود.
وی با بیان این که در حال حاضر بزرگترین محرک توسعه مس سونگون تولید کاتد است، گفت: اکنون تولید کاتد در این مجتمع صفر است.
مدیر مجتمع مس سونگون اضافه کرد: در حال حاضر بار معدنی در سونگون ۱۴ میلیون تن است که یک چهلم این بار به کنسانتره تبدیل می شود یعنی به عبارتی حدود ۳۳۰ هزار تن کنسانتره تولید می شود که یک چهارم این محصول تبدیل به کاتد می شود.
عباس زاده با اشاره به اهمیت پیشرفت فازهای تولید مس کاتد گفت: تولید کاتد موجب توسعه همه جانبه معدن مس سونگون خواهد شد که در این زمینه سونگون می تواند پیشران صادرات استان باشد.
مدیر مجتمع مس سونگون با بیان این که کل مالیات عملکرد مس سونگون به استان خواهد آمد، اظهار کرد: با ایجاد شهرک تخصصی برای صنایع پایین دست مس برای ۳۰ تا ۴۰ هزار نفر اشتغال ایجاد خواهد شد.
وی هدف سرمایه گذاری مجتمع مس سونگون را ۱۵۰ هزار میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: برای ۳۴ پروژه مصوب مس سونگون ۱۰۸ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده و تاکنون هشت هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان جذب شده که در این زمینه تا پایان امسال نیز ۱۲ درصد از بودجه مصوب را برای پیشرفت پروژه ها تزریق خواهیم کرد.
خبرنگار: فاطمه ملک پور