محمد مصدق، یکشنبه، ۳۱ اردیبهشت ماه در دومین دوره همایش «همیاری نخبگان مردم، نهادهای انقلابی و دولت سیزدهم در گام دوم انقلاب» که در تبریز برگزار شد، اظهار کرد: بیش از چهار سال از زمان صدور بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی میگذرد و انتظار به حق جامعه، مردم و نخبگان آن است که در طول این مدت چه اتفاقی افتاده است.
وی افزود: این بیانیه به عنوان یکی از اسناد بالادستی ما است. علی رغم برخی از تلاشها و زحماتی که کشیده شده اما به نظر میرسد که هیچ اتفاق خاصی در تحقق محتوای این بیانیه نیفتاده و نتیجه ملموسی که انتظار مقام معظم رهبری بود، حاصل نشده است. این برای ما حوزویان و دانشگاهیان خجالت آور است.
وی خاطرنشان کرد: انتظارها از برگزاری این همایش و سایر همایشهای مشابه این است که فرصتی برای عملیاتی کردن محتویات سند فراهم شود. جوانان از قشر حوزوی و دانشگاهی هر دو از مهمترین و تاثیرگذارترین اقشار جامعه در سرنوشت مردم بوده و هستند. این دو قشر به عنوان پیشگامان نهضت انقلاب در شکل گیری و پیروزی انقلاب نقش مهمی داشتند.
وی افزود: این دو قشر اکنون نیز در گام دوم باید حضوری موثر و کارآمد و به عنوان بازوی محرک، خاصیتی پیش برندگی و نقش پیشرانی و راهبری جامعه را برعهده داشته باشند.
معاون اول قوه قضاییه گفت: این بیانیه صرفا یک توصیه مکتوب یا بیان انتظاری نیست بلکه به جرئت میتوان گفت که این بیانیه در کنار قانون اساسی و سیاستهای کلی ابلاغی، یک سند جامع و راهبردی الگوساز و نقشه راه برای آینده کشور و انقلاب محسوب میشود.
وی با بیان اینکه این بیانیه، ترسیم کننده مسیر کشور به سوی خودسازی و تمدن سازی است، گفت: تمامی شئون جامعه از استقلال تا معنویت، سبک زندگی و عدالت را به بهترین نحو موشکافانه مطرح کرده و انتظارات و راهکارها را بیان کرده است. این بیانیه، وضعیت گذشته پیش از پیروزی انقلاب را به خوبی تبیین و ویژگی انقلاب را تشریح کرده و اصول اساسی انقلاب اسلامی مثل استقلال طلبی و عدالت تواهی را توضیح داده است.
مصدق با بیان اینکه ویژگی مهم این بیانیه، پرهیز از شعارگرایی و امید کذاب و مقابله با سیاه نمایی است، اظهار کرد: یکی از موضوعات مهم در این بیانیه، تاکید بر علم و فناوری و نقش نیروی انسانی جوان جهادی، انقلابی، متدین و معتقد به مدیریت جهادی است. اگر چه بیانیه خطاب به همه ملت ایران است ولی روح اصلی آن معطوف به نسل جوان میشود.
وی افزود: امروز شاهد جنگ ترکیبی دشمن در همه ابعاد با هدف دوری جوانان از انقلاب اسلام و رهبری هستیم. این نبرد نابرابر به ویژه طی یک سال گذشته شدت بیشتری گرفته است. ابزار دشمن در این راستا نیز مایوس سازی مردم با خبرهای دروغ، تحلیلهای مغرضانه، وارونه نشان دادن واقعیتها، بزرگ کردن عیوب کوچک و انکار محسنات بزرگ انقلاب است که به وسییله هزاران رسانه صوتی، تصویری و اینترنی پیگیری میشود.
وی با تاکید بر اینکه باید ظرفیت نیروی جوان کشور را دریابیم، گفت: نخبگان جوان میتوانند مسائل را به طور علمی بررسی کنند و راهکار ارائه دهند و رویههای ناصواب دستگاهها را به چالش بکشانند و از سویی به عنوان گروههای مرجع و تاثیرگذار جامعه روشن گری کنند.
معاون اول قوه قضاییه در ارائه پیشنهادهایی برای تحقق توصیههای رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم، تشریح کرد: تشکیل کانونهای نخبگانی متشکل از جوانان نخبه حوزه و دانشگاه، تدوین سند راهبردی مشتمل بر بیان چالشها و راهکارهای اجرایی، تدوین برنامه عملیاتی کوتاه مدت و بلند بلند و اقدام عملی دستگاههای مسئول، شناسایی رویهها و قوانین مغایر با الزامات بیانیه، مطالبه گری، اطلاع رسانی و گفتمان سازی و تبدیل به مطالبه عمومی مردم از جمله راهکارهایی برای تحقق بیانیه گام دوم انقلاب است./ایسنا